Bästa gamingstolen

Om du är en riktig gamer är det inte alls ovanligt att du spenderar flera timmar varje dag framför datorn. Som gamer kan du rent av spendera lika mycket tid i datorstolen som på det vanliga arbetet. Därför är det otroligt viktigt att du har en bra och skön stol. Man kan inte komma ifrån att en bra gamingstol kostar en del pengar men det är väl värt att investera de slantarna.

Vad bör du tänka på när du ska välja gamingstol?

Det är mer ansträngande för kroppen att sitta än vad man kan tro, speciellt om man sitter en längre stund. Det är väldigt viktigt att se över om stolen passar sett till sits och inställningsmöjligheter. Som gamer är det viktigt att stolen passar rent ergonomiskt och det är just en sådan sak som underlättas av att stolen går att ställa in på flera sätt.

När du väljer den bästa gamingstolen för dig är det bra att se till både din vikt och längd. Stolen bör ha armstöd och de ska vara i samma höjd som ditt skrivbord för att du ska kunna avlasta armarna. Stolen bör också vara så pass hög att du kan ha dina ben i 90 graders vinkel när du har fötterna i golvet. Det är också bra att ha stöd för svanken och en mjuk nackkudde. Du som väger lite mer eller som har en kraftigare kroppsbyggnad kan också behöva ha en sol med en något bredare sittyta.

Som ung gamer kan det kännas onödigt att lägga flera tusen kronor på en stol men när man kommer upp i 40-50 årsåldern kan man i de flesta fall tacka sig själv. Det är nämligen då olika förslitningsskador i regel börjar visa sig.

Vilka inställningsmöjligheter bör den bästa gamingstolen ha?

En vanlig kontorsstol kan man i regel höja och sänka sitthöjd på. Även ryggstödet brukar kunna höjas eller sänkas. En gamingstol bör dock ha betydligt fler inställningsmöjligheter. Det är till exempel bra att kunna ställa in armstöden för att få dem i rätt höjd. Om armstöden kan flyttas in eller ut så att de kommer längre ifrån eller närmare kroppen är det än bättre. När det gäller svankstöd och nackstöd är det bra om de går att flytta upp eller ner. Ryggstödet bör också kunna ställas in så att man kan luta sig lite bakåt, eller till och med gunga lite fram och tillbaka. Det allra viktigaste är att man ser till att provsitta i stolen innan man köper den. Då får man i regel den gamingstol som passar användaren allra bäst.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *